Ramazan’da Tatlı Tüketimine 2 Saat Kuralı! Sağlığınız Kurtulacak!
Kan Şekeri Düşüşlerine Dikkat!
Uzun süre aç kalmak kan şekerinde düşmelere neden olabilir. Bu durum, tatlı krizlerine yol açabilir. Şeker hastalığınız yoksa haftada 2 porsiyonla sınırlı kalacak şekilde sütlü tatlılar tercih etmeniz önerilir.
Tatlı Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Ramazan ayında tatlı tüketmek istiyorsanız, diyet programınızdan 1 su bardağı süt, 1 dilim ekmek ve 1 orta boy meyve hakkınızı eksilterek; haftada bir gün, 1 porsiyon sütlü tatlı, 1 porsiyon meyve tatlısı veya 1 porsiyon güllaç tüketebilirsiniz.
- Evde yaptığınız, içeriğini bildiğiniz sütlü tatlıları tercih edin. Hazır satılan tatlılardan uzak durun.
- İftarda aşırı şerbetli ve yağda kızartılmış hamur tatlılarından kaçının.
- Tatlıyı iftardan en az 2 saat sonra tüketin. Bu sayede sindirim problemlerini ve kan şekeri bozulmasını önleyebilirsiniz.
Sağlıklı Tatlı Seçenekleri:
- Sütlü tatlılar: Sütlaç, güllaç, muhallebi ve dondurma gibi sütlü tatlılar tercih edilebilir.
- Meyveli tatlılar: Taze mevsim meyveleriyle hazırlanan kompostolar ve kuru incir, kayısı, hurma ve üzüm gibi kuru meyvelerle yapılan hoşaflar tatlı ihtiyacınızı karşılayabilir.
- Meyveler: Meyveler hem tatlı ihtiyacınızı karşılar hem de günlük posa ihtiyacınıza katkı sağlar.
Unutmayın: Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için dengeli ve kontrollü bir şekilde beslenmek önemlidir. Tatlı tüketiminde de bu dengeyi gözetmeniz gerekir.