154 kişilik listede yer alan Ali Babacan: Bahçeli’nin bir ayağı siyasetin öbür ayağı mafyanın içinde

MHP’nin Sinan Ateş davasına müdahil olma talebine yönelik dilekçesinde mahkemeye çağrılması istenen 154 kişilik listede ismi bulunan Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, listede yer alan bazı isimlerle görüştü. 

Terkoğlu, “154’lükler şimdi ne yapacak?” başlıklı yazısında, MHP’nin 154 isimden oluşan listesinde yer alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, gazeteci Ruşen Gültekin, gazeteci Orhan Uğuroğlu, Emekli Amiral Türker Ertürk, eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez ve avukat Afşin Hatipoğlu‘na “Ne yapacaksınız” diye sordu. 

Terkoğlu’nun aktardığına göre, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, “Kale almıyorum. Kendi Ülkü Ocakları başkanını tetikçilere öldürten bir zihniyet benim için ancak mücadele edilecek bir zihniyettir” derken, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, “Bahçeli’nin bir ayağı siyasetin öbür ayağı mafyanın içinde. Devlet gücünü yanlış şekilde kullanan ve maddi menfaat sağlayan bir yapı oluştu” ifadelerini kullandı. 

Terkoğlu, gazeteci Orhan Uğuroğlu’nun ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve kızlarıyla yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, şunları söylediğini aktardı:

“Eğer Ayşe Ateş’i ve kızlarını çağırarak adalet sözü veren Recep Tayyip Erdoğan suçluysa ben de suçluyum. Aslında Bahçeli’nin hedefindeki ismin Erdoğan olduğunu düşünüyorum. Bu dilekçe görünürde 154 kişi ama Erdoğan’ı da eklerseniz 155 kişi. Çünkü hepimiz Sinan Ateş için adalet istedik.”

Yazının tamamını okumak için

 

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir